Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2016. június 30., csütörtök

Galambgombás, paradicsomos, zöldfűszeres ragu tükörtojással

Erdei gombából gyors főétel készítésben már igen profi vagyok. Kivéve persze, ha olyan gombafajt főzök, amit legalább 20 percig hőkezelni kell. De az ehető galambgombák nem ilyenek. Ebben kékhátú galambgomba van. Ez az étel nagyon finom volt. Fűszeres zsiradékon (én jó ízű mangalica zsírt vagy vajat használok leginkább) lepirított (fedő nélkül) gomba, amihez friss paradicsomot és zöldfűszereket tettem jó bőven. Majd melléütöttem a tojást, és onnantól fedő alatt, kis lángon a tükörtojás elkészültéig pároltam. Fűszerek: só,  fokhagyma, citromos bors, petrzselyemzöld, zellerzöld, egészen pici, friss bazsalikom (mert az nagyon aromás), friss citromos kakukkfű.  



A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...