2014. április 18., péntek

Mezei sóskás bulgursaláta, kerek repkény virággal, főtt tojással, citromborsos öntettel

A mezei sóska (Rumex acetosa) és a sóskák közül még jó ízű juhsóska (Rumex acetosella) nem csak főzve, hanem nyersen, salátába is finom. A kerek repkény (Glechoma hederacea), virágos hajtása is használható, főképpen főzve, de virágából egy kicsi jutott az alábbi salátába is. A saláta főtt tojással, bulgurral ("török rizs"), önálló ételként is megállja helyét. 



Hozzávalók:
Bulgur leforrázva (megpuhul) vagy főzve
apróra vágott mezei sóska vagy juhsóska
felkockázott alma
apróra vágott főtt tojás
szósz /öntet: tejföl citromborssal, pici sóval, csepp csipkeecettel ízesítve
kerek repkény virág 


mezei sóska

kerek repkény

A kerek repkényt nyersen kis mennyiségben, és inkább főképp főzve ajánlott enni, íze elég karakteres, régen vadpetrezselyemnek is hívták. Érdemes más semleges ízű hozzávalóval keverni. Vesebetegség és terhesség esetén nem ajánlott fogyasztása.

kerek repkény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...