Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2014. március 17., hétfő

Vadzöldséges, medvehagymás tojással, sonkával és sajttal töltött, rántott palacsinta, medvehagymás csicsókával és céklával

Nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy kis idő, de nagyon finom. 


Töltött palacsinta:
A vegyesen gyűjtött zöldeket, amiben hangsúlyos az íze miatt a medvehagyma, összevágtam, sonkás tojásrántottába kevertem, de nem kell túlsütni, épp hogy, és túl sok sem kell, de ez ízlés dolga. Egy kis sajtszelettel együtt betöltöttem a kész palacsintákba, amit oldalról is behajtva feltekertem, majd fogpiszkálóval rögzítettem, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába (alternatívan zabliszt, és zabpelyhes vagy zabkorpás szezám és napraforgómagos zsemlemorzsa) forgatva megsütöttem.

Köret:
A csicsókát és a céklát roppanósra főztem, majd felszeleteltem, és medvehagymás vajon átpirítottam.
Tálaláskor jól megszórtam apróra vágott friss medvehagymával. Forrón tálalandó, hogy még lágy legyen a sajt a palacsintákban.

 



1 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz, friss tavaszi zöldekkel ,....guszta.
    Feltétlen kipróbálom , Köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...