2014. március 4., kedd

Diós, almás, rózsavizes vérfű saláta csabaíre vérfűből (Sanguisorba minor)

A csabaíre vérfű (Sanguisorba minor) szárazabb típusú gyepekben gyűjthető, nem egyszer nagy számban él. Legjobb téli vagy tavaszi friss leveleit gyűjteni, de akár egész évben is lehet levelet gyűjteni a tövekről. Gyűjtésnél fontos, hogy ne gyökerestől, hanem csak a levél-tőrózsa fiatal, középső leveleit szedjük, így a tő is túléli és a vacsora is friss finom lesz.
  

A leveleket gyűjtés után alaposan megmossuk meleg, majd hideg vízben. Míg csepeg, durvára vágott diót pirítunk, majd felkockázunk egy almát, amit 1-2 csepp citromlébe forgatunk, hogy ne barnuljon. A leveleket felvágva, összekeverjük a dióval, almával, és pici rózsavízzel ízesített öntettel meglocsoljuk. A vérfűnek számomra illatos rózsa íze van, ezért választottam hozzá ezt az öntetet. Finom.


Sanguisorba minor virágfejecskéje. Forrás: Wikipedia



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...