Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2012. szeptember 7., péntek

Erdőkóstolás Európa más országaiban I. Vajon mik ezek? Találós kérdés

Európa bizonyára miden országában, bár különböző mértékben fennmaradtak, vagy újra felelevenítődnek  a vadon élő növények fogyasztásának hagyományai. Gyakran túlélő blogok foglalkoznak ezzel, más nagyszerű túlélő ötletekkel egyetemeben. Talán Németországban (pl. nálunk is megjelent több németből fordított könyv a témában), Lengyelországban és persze Romániában, köszönhetően az ott élő magyarságnak is, maradt fenn a legjobban több erdei és réti, vad növény fogyasztása. Most egy kis ízelítő, találós kérdés formájában, abból, amit a lengyelek kóstolgatnak.

Vajon mik ezek? Aki tudja megírhatja! 

Pár nap múlva, a bejegyzés alján megadom majd a megfejtést is. A fogyasztásukról persze majd később én is írok, tavasszal lehet majd ezeket is kóstolgatni, megfelelő óvatossággal, kizárva a mérgező rokonokat, és mérgező növényi részeket. 

Kép az erdei éléskamra blogról http://lesnaspizarnia.blogspot.hu/


Kép erről a blogról: http://czlowiekwlesie.blogspot.hu/

Kép Mr Wilson túlélő blogjáról: http://bushcraftwilson.blogspot.hu/

4 megjegyzés:

 1. Az első az erdei pajzsika "kigöndörödés előtti" friss levele, a harmadik a mezei zsurló meddő hajtása. A középsőt sajna nem tudom, de kíváncsian várom mi lehet ?

  VálaszTörlés
 2. Olyan mint a rebarbara szára - de az inkább kerti növény, nem hinném, hogy vadon is nő....

  VálaszTörlés
 3. Megvan! Megvan !!! keresgélnem kellett, de azért csak csak sikerült !!! :-)

  Erdei káka. Bevallom, nem tudtam, hogy ilyen a szára, holott magát a növényt láttam már...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Aranyos fodorka! Mindet eltaláltad, gratulálok!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...