Rántott laskagomba vadzöldséges krumplipürével
A júdásfülgomba -- és persze sok más normális gomba és zöldség -- után a kései laskagomba is elkészült kirántva. Korábban azt gondoltam, a kései laskagombának több kell, mint egy bundában sütés, több kell, hogy valóban puha állagú legyen a végeredmény. Fiatal gombákat kirántva azonban kiváló lett a rántott kései laskagomba.
Elkészítés:
A laskákat megtisztítottam -- ha van ráragadt törmelék, akkor mosni kell -- majd a picit nagyobbakat cikkekre tépkedtem, a piciket egészben paníroztam. Sóztam, citromos borssal megszórtam és (zabpehely)lisztbe, felvert tojásba és lenmaggal kevert zsemlemorzsába forgatva, forró zsírban, mindkét felüket pirosbarnára sütöttem.
A vaddzölséges krumplipüré ÍGY készült, pontosabban ennek megfelelően a most szezonális vad levélzöldségekkel, mégpedig blansírozott csalánnal, zamatos turbolyával és kevés tyúkhúrral. Lehet bele tenni snidlinget, a vadsnidling az évnek ebben a részében éppen még nincs, a tél végére hajt majd ki, ha akkor készülne az étel, akkor azt is lehet beletenni.
Frissen elkészült savanyított káposztával és majonézes mártogatóval isteni lett.
További laskagombás finomságok ITT találhatók.
Minden más rántott gomba és vadzöldség pedig IDE kattintva található.
A vadnövény- és gombagyűjtés szabályai, törvényei biztonsági szempontjai ITT olvashatók.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése