Tyúkhúr- és zamatosturbolya-pesztó pirítósra

Vad levélzöldségből, magokból, sajtból, finom olívaolajból, citromosan, folyamatosan készítek pesztót vagy inkább pesztószerűséget. Ezúttal frissen szedett tyúkhúrból és zamatos turbolyából készítettem, ráadásul most nem is daráltam össze, csak összekevertem, de darálva is finom lesz, mert az lett. 

Elkészítés: A levélzöldségeket blansíroztam, majd apróra vágva puhára pirítottam. tökmagot, szotyit, lenmagot, szezámmagot pirítottam. Mikor minden kihűlt, reszelt félkemény sajttal kevertem össze, sóztam, citromos borssal  fűszereztem, pici pirított vagy akár friss fokhagyma is mehet bele. Szerintem fontos fűszere még a reszelt citromhéj, és kell kis savanyítás is citromlével. Mindezeket finom ízes olívaolajjal keverem össze, amennyit felvesznek, annyival. Most csak kevertem, de általában botmixerrel szoktam durván darabosra darálni. Az arányok ízlés kérdése is, de kb. térfogatra azonos mennyiségű mag, sajt és levélzödség.

További vad pesztók ITT bőven, tésztára vagy pirítósra vagy másra

A vadnövény- és gombagyűjtés szabályai, törvényei biztonsági szempontjai ITT olvashatók.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.  

   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések