Sült keserűgomba fűszeres olajban konzerválva

keserűgomba  elkészítésére a sütés az ajánlás a gombász könyvekben. Így megsütöttem és olajban várja a felhasználást. Nálam küllemre már nyerő lett, egy rövid összeérési időt adok neki, aztán kóstolás, de minden finom benne, tehát együtt is az lesz, ebben biztos vagyok. 

A keserűgombák felhasználásáról  ITT írtam egyébként, további keserűgombás receptek pedig IDE kattintva találhatók. Ennek az elkészítése pedig a kép alatt.    


Elkészítés: A keserűgombákat (fehértejű és zöldülőtejű) különösebb előkészítés nélkül, tisztítás után, a nagyobbakat cikkekre vágva, serpenyőben, bő hőálló olajban (olívában, de más is lehet természetesen) pirosbarnára sütöttem, közben vízvesztés miatt zsugorodtak is a gombák. Fűszerek: koloszvári szalonna csíkok, amit a gombával együtt sütöttem, só, őrölt bors, citromos bors, oregánó, majoránna, színes egészbors és sok fokhagyma szeletekre vágva. A megégő szárított fűszereket a sütés legvégén adtam a gombákhoz. Mikor minden megsült, csírátlanított befőttes üvegekbe töltöttem az olajjal együtt a gombát, legvégül - az íze miatt főként - extraszűz erősebb ízű olívaolajjal töltöttem fel a maradék helyet az üvegekben. Most érlelés, várkozás van. :) Akinek megnyugtatóbb, kihűlés után hőkezelje újra, vízben újraforralva az üvegeket. 

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések