Fehérepres, citromfüves, citromos túródesszert
Adott volt egy kis adag mézédes, kivételesen finom fehér eper (Morus alba) gyümölcs. Kell egy kis krémes, hazai túró, pici tejföl, pár legfelső, legzsengébb levél citromfű, méz, citromhéj, pici só. Mindent, a gyümölcsöt is a hűtőből vettem ki, ezért akár azonnal is fogyasztható, hűs desszert lesz, ha elkészült.
A gyümölcs nagyon édes volt, ezért a túrókrémet alig édesítéssel, kis mézzel kevertem krémes túróból és tejfölből botmixerrel, picit sóztam, kevés apróra vágott, tényleg nagyon zsenge citromfűvel, reszelt citromhéjjal fűszereztem. A citromfüvet nem mixeltem a krémbe csak apróra vágva belekevertem és nem sokat, de jó ráharapni néhol egy plusz ízre. A túrókrémet pohárba rétegeztem a fehér eperrel és citromfűvel díszítettem. Akit zavarnak az apró terméskocsányok / szárak, egyenként levághatja, de ugye a gyümölcsön belül folytatódik a száracska, szóval úgyis meg kell rágni :) Lekvárba viszont jobb levágni, ez a legnagyobb munka a szedés után a feldolgozása során.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése