Tárkonyos-tejfölös nyári laskagomba kölessel
A nyári laskagomba a kedvencek között előkelő helyen van. Nincs olyna erső íze és kellemesebb az állaga is, mint a kései laskának. A nyári és kséői laskáról ITT írtam. Változatosan használható, főzhető, süthető, ahogy az ITT látható receptek is talán mutatják ezt.
Elkészítés: A laskagombát megtisztítva cikkekre tépkedtem. Egy-két nagyobb gerezd fokhagymát pirítottam olajban/zsírban, majd a gombát hozzáadva, megsózva, lefedve, a saját maga által kiengedett levében puhára pároltam. Közben fűszereztem kevés majoránnával, pici szerecsendióval, tört fekete borssal, de a hangsúlyos az ízekben a tárkony, amit bővebben adtam hozzá. Mire a gomba puhára párolódott, már csak kevés leve volt, ezt tejfölös-lisztes habarással krémesre sűrítettem, a tejfölt bőségesen adva hozzá. Végül beállítva az izeket, még egészen picit édesítettem is a szószt. A kölest forró vizben többször átmostam, majd két és félszeres mennyiségű, megsózott vízben megfőztem, végül egy nagyobb szelet teavajat is adtam hozzá. Nagyon finom lett együtt.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése