Céklafasírt és körtés, diós saláta mézes szederecettel

Gyors, egyszerű, finom. A saláta dióval, lenmaggal, tökmaggal, vadszederből erjesztett házi ecettel.


Elkészítés: A salátához a diót, lenmagot, tökmagot illatosra pirítottam, a körtét összevágtam, a fejes salátát összetépkedtem. A salátaöntethez mézet, mustárt, vadszedres ecetet, fűszerként tört borsot kevertem össze. A fasírt 1 nagyobb főtt reszelt cékla (előző nap megfőztem többet, abból használtam fel egyet), kb. fele annyi reszelt trappista jellegű sajt, mint a cékla, 3-4 ek apró zabpehely, majoránna, oreganó, feketebors, só, tojás fogja össze és olajjal kikent serpenyőben sült.

**********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések