Galambgombák és vargánya friss paradicsommal, paprikával párolva

A galambgombák semleges ízű, de nagyon jó állagú, szeretnivaló gombák. Kiválóak minden gombás ételbe. Nem kell sokáig sütni-főzni sem őket, ezért pirítva is ehetők. A vargányát is nagyon lehet szeretni nagyon egyszerűen elkészítve is, pl. így is.


Elkészítés: A gombákat megtisztítottam daraboltam, kis zúzott fokhagymával, olajon, sózva pirítottam őket, levet engedtek, abban pároltam félkészre, majd apróbb kockára vágott paradicsomot és parikákat adtam a gombához, a pardicsom levét is ráöntöttem. Összeforraltam, de nem főztem lecsósra. Fűszereztem tört borssal és frissen sült, ropogós kenyérrel, kicsit mártogatva a levét gyorsan elfogyott.  További vargányás étkek  ITT találhatók, További galambgombások pedig ITT böngészhetők.

**********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések