Tejfölös vargányaszósz puliszkagombóccal

Ilyenkor tél végén szárított vargányából, de így is nagyon finom, annak ellenére, hogy gyors és rettentő egyszerű. 

Elkészítés: A szárított vargányát előző nap beáztattam. Kis olajon apróra vágott fokhagyma pirításával indítottam. Mikor már illatozott a fokhagyma, a tűzhelyről levéve, őrölt paprikát adtam hozzá bőven. Elkeverés után ment hozzá a vargánya az áztató vízzel együtt, és sózva, borsozva, kis köménnyel, babérlevéllel megfőztem, közben a főző leve is elég jól elfőtt. Kevés rizslisztet pár kanál tejföllel elkevertem, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítettem a szószt. A puliszkához a kukoricadarát kb. 3-szoros mennyiségű vízben, sózva, kakukkfűvel fűszerezve, vajjal picit krémesítve megfőztem, még melegen kis gombócokat formáztam belőle. Céklával, salátaboglárka díszítéssel került a tányérba.

További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések