Medvehagymás cukorborsófőzelék zöldséges fasírttal
A medvehagyma sok mindenhez társítható, így enyhébb medvehagyma ízeket kapunk. Mehet pl. lencsefőzelékbe, finom főzelékbe, burgonyapürébe és sok másba is. Cukorborsó főzelékkel viszont nem csak mennyei, de a színeik is remekül harmonizálnak.
Elkészítés: A medvehagymát kissé összevágtam (mennyisége, aránya a borsóban ízlés kérdése, de úgy kell vele számolni, hogy összeesik) és egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt olajon pirítottam, majd hozzáadtam a cukorborsót, kevés vizet, sót, borsot, pici cukrot és pároltam, míg a borsó puha nem lett. Ezután még pici tejet adtam hozzá és tejfölből + rizslisztből kevert habarással sűrítettem. A rizsliszt gyorsan besűríti, utána már nem főzöm, és frissen tálalom. (Búzaliszttel vagy keményítővel is sűríthető természetesen.). A darált sertéslapockát (kb. 25 dkg) késes darálóbal külön-külön durva morzsásra darált kelkáposztával sárgarépával, lila káposztával és 1 tojással kevertem össze, fűszereztem majoránnával, sóval, borssal őrölt köménnyel, pici apróra vágott fokhagymával. Lapos gombócok formájában, tepsiben, sütőben sütöttem készre, majd szeletekre vágva tálaltam, de persze egyben is lehet.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése