Keserűgomba kirántva, fermentált medvehagymakapris mártogatóval
Keserűgombát kirántva kevéssé szokták készíteni, sokkal inkább tepsiben sütve, mert keserűsége úgy kevéssé hangsúlyos. Fiatal keserűgomba kalapokat azonban érdemes megpróbálni. A faj feltételesen, sütve ehető.
Elkészítés: A kicsi kalapokat kiválogattam, lemezüket lekapartam, majd kétszer váltott hidegvízben áztattam. (kiegészítés: egy ideje már nem kaparom le a lemezeket, nem áztatom, csak sütöm, úgy is ugyanolyan finom). Ezután picit besóztam őket, majd a szokásos liszt, tojás szemlemorzsa bundában, serpenyőben kisütöttem. Pikánsan nagyon picit kesernyés lett a végeredmény. Korábban készített, fermentált medvehagymakapris, majonézes, tejfölös mártogatóval mennyei volt. További keserűgombás bejegyzések, receptek IDE kattintva
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése