Keserűgomba kirántva, fermentált medvehagymakapris mártogatóval
Keserűgombát kirántva kevéssé szokták készíteni, sokkal inkább tepsiben sütve, mert keserűsége úgy kevéssé hangsúlyos. Fiatal keserűgomba kalapokat azonban érdemes megpróbálni. A faj feltételesen, sütve ehető.
Elkészítés: A kicsi kalapokat kiválogattam, lemezüket lekapartam, majd kétszer váltott hidegvízben áztattam. Ezután picit besóztam őket, majd a szokásos liszt, tojás szemlemorzsa bundában, serpenyőben kisütöttem. Pikánsan nagyon picit kesernyés lett a végeredmény. Korábban készített, fermentált medvehagyma kapris, majonézes, tejfölös mártogatóval mennyei volt.
További keserűgombás bejegyzések, receptek IDE kattintva
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése