Mezei iringós paradicsomsaláta túrós galuskához

A mezei iringó bár szúrós vannak ehető részei, hogy melyek pontosan, mikor és hogyan ehetők, arról ITT bővebben. 


Elkészítés:

A mezei iringó zsenge szárait levágtam, tüskétlenítettem, megmostam, apró drabokra vágva felkockázott, érett, lédús, paradicsommal kevertem össze.  

A túrós galuskához a tojást és lisztet összekevertem cseppenve folyó állagúra, hagytam egy fél órát állni. Vizet forraltam, nokedliszaggatóval a lobogva forró vízbe szaggattam a tésztát. Megfőve, leszűrve, tejföllel kikevert túróval kevertem össze.   

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések