Mezei iringós, zöldséges, vegyes erdei gombaleves

Mezei iringós, vegyes erdei gombalevest főztem, kerti zöldségekkel kiegészítve. Gombák: Sötét érdestinóru, aranytinóru, róka- és galambgomba. A levest fokhagyma, fél pici vöröshagyma (egészben), sárgarépa kockák zsiradékon pirításával indítottam, majd hozzáadtam a többi zöldséget (zellerkocka, borsó, pasztinák kockák). Pár perc forrás után a darabolt gombák, majd a végén a mezei iringó hámozott virághajtás került bele, nehogy szétfőjön. FONTOS: Fiatal, még tömzsi, növekedő virághajtást kell szedni, idővel kemény rostossá válik. Fűszerek: friss zellerlevél, petrezselyem levél, pici szárított bazsalikom, só, fekete bors. Habarás nélkül készre főztem. A leves színes a főzés közben feketedő sötét érdes tinóru is jól illik a színek közé, nem rontja el a látványt.A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!

További sokféle erdei gombaleves az Erdőkóstoló blogon

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések