Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2014. november 15., szombat

Gombatartósítás gyűjtemény

Gombatartósítás az Erdőkóstolón. Finomak, és még soha nem romlott meg egy sem.
De mindig nagyon alaposan, tisztán, rendesen hőkezelve dolgozom,
 és kétszer hőkezelem az üvegeket (első hőkezelés utáni kihűlés után újra kuktába teszem és felforralom őket, majd dunsztba teszem)
 így tartósító-mentesek:







tejsavasan erjesztett "kovászos" fermentált
gombasaláta



A gombakonzerválásról másoknál:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...