Csalános fasírt szendvicsen
A csalán-fasírt - aminek elkészítése ITT található - változatosan felhasználható, pl. így is.
A csalán szinte egész évben elérhető, fontos vad levélzöldség. Fogyasztásának szabályairól, egyéb tudnivalókról ITT és ITT írtam. Ajánlott elolvasni.
Elkészítés: A csalános fasírt tehát ÍGY készült, annyi változtatással, hogy a fasírtmasszába reszelt, kis olajon pirított sárgarépát is kevertem, és nem zabpehelybe, hanem lenmagpehelybe forgattam sütés előtt. Hidegen és melegen is finom. A szendvicsre keresztben, csíkokra szeletelve tettem.
A vadnövény- és gombagyűjtés szabályai, törvényei biztonsági szempontjai ITT olvashatók.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése