Medvehagymás cukorborsófőzelék zöldséges fasírttal

A medvehagyma sok mindenhez társítható, így enyhébb medvehagyma ízeket kapunk. Mehet pl. lencsefőzelékbe, finom főzelékbe, burgonyapürébe és sok másba is. Cukorborsó főzelékkel viszont nem csak mennyei, de a színeik is remekül harmonizálnak. 


Elkészítés: 

A medvehagymát kissé összevágtam (mennyisége, aránya a borsóban ízlés kérdése, de úgy kell vele számolni, hogy összeesik) és egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt olajon pirítottam, majd hozzáadtam a cukorborsót, kevés vizet, sót, borsot, pici cukrot és pároltam, míg a borsó puha nem lett. Ezután még pici tejet adtam hozzá és tejfölből + rizslisztből kevert habarással sűrítettem. A rizsliszt gyorsan besűríti, utána már nem főzöm, és frissen tálalom. (Búzaliszttel vagy keményítővel is sűríthető természetesen.) 

A darált sertéslapockát (kb. 25 dkg) késes darálóbal külön-külön durva morzsásra darált kelkáposztával sárgarépával, lila káposztával és 1 tojással kevertem össze, fűszereztem majoránnával, sóval, borssal őrölt köménnyel, pici apróra vágott fokhagymával. Lapos gombócok formájában, tepsiben, sütőben sütöttem  készre, majd  szeletekre vágva tálaltam, de persze egyben is lehet.   

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések