Mezei iringós paradicsomsaláta túrós galuskához
A mezei iringó bár szúrós vannak ehető részei, hogy melyek pontosan, mikor és hogyan ehetők, arról ITT bővebben. Ne keverjük össze a szárát a levélnyéllel! A szár az, ami tavasz végén, nyár elején a tőlevelek közéből nő és a virágokat is majd tartja, de virágzásra már kevéssé lédús és hamar fás is lesz.)
Elkészítés:
A mezei iringó zsenge szárait levágtam, tüskétlenítettem, megmostam, apró drabokra vágva felkockázott, érett, lédús, paradicsommal kevertem össze.
A túrós galuskához a tojást és lisztet összekevertem cseppenve folyó állagúra, hagytam egy fél órát állni. Vizet forraltam, nokedliszaggatóval a lobogva forró vízbe szaggattam a tésztát. Megfőve, leszűrve, tejföllel kikevert túróval kevertem össze.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése