2013. február 11., hétfő

Medvehagyma kapris, szalonnás tekercsek



Hozzávalók

Tészta:
50 dkg liszt 
10 dkg vaj vagy zsír
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej,
1 evőkanál cukor 
1 kávéskanál só

Töltelék:
Egy jó szelet apróra vágott szalonna (kolozsvári jellegű, házi, húsosabb)
medvehagyma kapri
15 dkg reszelt kemény sajt
három, négy kanál tejföl
pici só (szalonna és kapri is sós!)
bors

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta többi alapanyagával. Alaposan kidagasztjuk. Kétszeresére kelesztve, két darabban, téglalap alakúra nyújtjuk (kb. fél cm vastagságúra). A lapokat először megkenjük vékonyan tejföllel, majd rászórjuk az apróra vágott szalonnát, medvehagyma kaprit és a reszelt sajtot. Picit sózzuk, borsozzuk. Feltekerve, kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Tepsiben még kel egy fél órát, majd legalábbis az első adagot hideg sütőbe tehetjük sütni, a második adag még kelhet tovább.   

Hasonló finomság:

5 megjegyzés:

  1. Huuu ezt nagyon szeretném! Guszta lett nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Hogy ezek milyen guszták:) Nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerű, ki kell próbálni! Köszönöm Kati!

      Törlés
  3. Ez nagyon finom lehet! Nagy rajongója vagyok a medvehagymának, haj de finom lehet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...