Roppanos-bundás rántott vargánya
A rántott vargánya közkedvelt finomság, ebben a roppanós, lenmagos bundában még finomabb lett. Belül a vargánya puha, lágy, kívül a bunda kemény és roppanós. Frissen ajánlott fogyasztani.
Elkészítés: A vargányákat megtisztítom, a kalapokat és a tönköt is lekapargatom a szennyeződésektől, de már jobb az erdőből teljesen tisztán elhozni. Mosni nem mosom meg, legfeljebb ha muszáj, akkor folyó vízben és megtörölgetem azonnal. A megtisztított vargányákat 2-3 mm-es vastagságúra szeletelem tetszés szerinti alakban, és lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatom. A morzsát most friss, pirított kenyérből daráltam, kevés lenmagpelyhet is hozzádaráltam és szórtam még lenmagot külön is a morzsához. A panírozott gombákat forró olajban/zsírban sütöm.
Mosni vagy nem mosi a gombát kérdésében ITT írtam. Fontos tudnivalókat vadnövények és erdei gombák fogyasztásához IDE kattintva lehet olvasni. gombatartósítás módjai összefoglalva ITT olvashatók.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése