Vargánya szójaszósszal, paradicsompürével, hajdinakörettel
Fagyasztóból kivett, korábban már fűszeresen megpárolt vargányából készült egy gyors ebéd. A vargánya sokféleképpen finom, sokféle módon elkészítettem már. (ITT bőven még vargányás receptek.)
Bár minél egyszerűbben készítjük, talán annál finomabb, így ez a szójaszsósztól intenzív ízű elkészítés lehet, hogy túlzásnak tűnik, de így is nagyon ízletes lett és persze gyors is.
Elkészítés: Kis zsírban pirított, apróra vágott fokhagymával indítva, kevesebb fűszerezéssel (majoránnával, oregánóval, sóval, borssal) megpároltam fagyasztás előtt az apróra vágott vargányát. A fagyasztóból kivéve a felengedett vargányát szójaszósszal és kevés sűrű paradimcsopürével forraltam össze. Önmagában is elég sűrű szósz keletkezett rajta, a paradicsomtól kissé savanykás, a szójaszósztól intenzívebben sós is lett, fűszerezni már nem kellett. A hajdinát előzetes, 2-3-szori forró vízben öblítés után sós, babérleveles vízben megfőztem, majd kevés olívaolajban átforgattam. Színben is jól ment a sötétbarna szószos vargányához. Friss vargányából is ugyanígy elkészíthető.
További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése