Csalános, sárgarépás lencsefasírt rizsliszttel, vörös lencséből, sütőben sütve
Csalán mindig van, nagyon egészséges és sokféle módon használható. Harsány zöld színe is jól mutat az ételben, így egy csalánnal és sárgarépával gazdagított és színesített lencsefasírtban is jól szerepel.
Hozzávalók, elkészítés:
- másfél csészényi főtt vörös lencse (nem szabad túlfőzni, fele pépesítve, fele egyben hagyva) (főzés után mértem, mert a lencsét nem csak ehhez az ételhez főztem)
- egy csészényi előzetesen blansírozott, apróra vágott csalánhajtás
- fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- egy újhagyma apróra vágva
- egy gerezd fokhagyma apróra vágva
- egy nagyobb sárgarépa apróra reszelve, kevés vajon lepirítva, kihűtve
- egy szeletke vaj (kb. 15 g)
- 3 egész tojás
- 2 csapott evőkanálnyi rizsliszt
- 10 dkg reszelt sajt (a rizslisztbe forgatva könnyebb belekeverni)
- só, őrölt bors, majoránna
Mindezeket összekeverve, a tepsibe adagoltam (ld. lentebb), majd sütőben készre sütöttem.
Zöldfűszeres mártogatóval, csalánszósszal, csalánfőzelékkel vagy más körettel, salátával is finom, de még szendvicsbe is tehető szalámi helyett.
A keverék még tojás és rizsliszt nélkül- Micsoda színek! |
sütés előtt |
és amikor nem tepsiben sül, hanem serpenyőben pici olajon, tócsni szerűen |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése