Bodzavirágos, erdei- és kerti szamócás pitécskék
Egy kis édes, szamócás, bodzavirágos bűnözés. Igazából
leginkább csak frissen jó, bár nagyon gyorsan elkészíthető, inkább kevesebbet
érdemes belőle alkotni, mert másnapra már nem az igazi.
Hozzávalók,
elkészítés:
Omlós
pitetészta: 15 dkg liszt (1/4 részben kukoricaliszt, amitől szép sárga
lesz), 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, 1
késhegynyi sütőpor, reszelt citromhéj, ha túl kemény pici tejföl - gyors
mozdulatokkal összegyúrva, majd hűtőbe tenni fél-egy órára. Kinyújtva nagyobb
kör alakú részeket vágtam belőle egy pudingos tányérral, majd közepébe tettem a
tölteléket és kézzel ráhajtogattam a tészta szélét a töltelékre, hogy kis
töltött kosárkák legyenek.
Töltelék
(kb. két csészényi): erdei- és kerti szamóca darabolva, bodzavirágocskák
frissen belemorzsolva, cukor/ méz ízlés szerint, kb. fél csomag vaníliás pudingpor, ezeket összekeverve.
Sütés: előmelegített sütőben aranybarnára. Sütés közben ránézek, és ha kezdenének szétnyílni, egy villával visszahajtogatom a tésztaszéleket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése