Vegyes vadzöldségleves joghurtosan, savanyú vagy kovászos uborkával

Ezt a levest az év szinte minden szakában készítem, mert erdei levélzöldségek vagy kerti gyomzöldségek szinte egész évben gyűjthetők. A leves készítése pedig gyors, egyszerű.



A levesbe tavasszal csalán, podagrafű, komlóhajtás, vadsnidling, kevés pitypanglevél, zöldhagyma , lósóska levele kerülhet de más fajokkal is készíthető, nyáron kövér porcsin, fehér libatop, disznóparéj és kaszálás után újra hajtó csalán, podagrafű gyűjthető hozzá. 


Elkészítés:

A levélzöldségeket összevágom, kis olajon illatosra pirított, egy-két gerezd fokhagymára dobom őket, majd vízzel felöntve sózva, borsozva készre főzöm. Joghurttal habarom (lehet keményítővel liszttel is dúsítani, de anélkül is finom). Végül savanyú uborka (nyáron kovászos uborka) karikákat teszek bele. Hidegen is fogyasztható, a melegben üdítő savanykás leves. Egy mezei sóskás, kovászos uborkalével készült, krémes változat itt, a blogon


.
A vadnövénygyűjtés etikája, törvényei, szabályai: ittErdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések