Tejfölös, gévagombás rizstészta

 A sárga gévagomba mindig öröm, ha van, ilyenkor akár bőségesen is adja az erdő, ezért változatosan, sokféle módon lehet tesztelni az elkésztését. A sárga gévagomba bemutatása ITT olvasható.  

Elkészítés: 

A gévagombát megmostam, megtisztítottam a belenőtt ágdarabkáktól, majd apró kockákra vágtam. Kevés kockára vágott vöröshagymát, pici fokhagymát pirítottam olajon, mikor jól lepirult, őrölt pirospaprikát adtam hozzá. Amikor az olajban kiadta szép színét a paprika, hozzáadtam a gombát, sóztam és kevés vízzel felöntve kezdtem főzni. Fűszerek: sok babérlevél, őrölt bors, pici majoránná és pici kömény. Legalább 20 perc főzés ajánlott a gévagombának, ezért forrás után még 20 percig főztem figyelve arra, hogy mindig csak kis lé legyen rajta. Ez egy fiatal puha gomba volt, de előfordul, hogy tovább szükséges főzni. Mikor megfőtt, tejfölös-(rizs)lisztes habarással sűrítettem a levét. Savanykás ízvilága van már így is, de esetleg lehet még pici mustárral savanyítani ízlés szerint. Közben rizstésztát főztem, trappista sajtot reszeltem le apróra, majd a tésztát, a sajtot és a gombát összekevertem. Szaftos, finom gévagombás tésztát kaptam és olyan szép színe lett, hogy bár nem terveztem, de muszáj volt lefényképezni és receptet írni hozzá. Tejfölös gévagomba már szerepel a  blogon, nagyon sokszor készül, szeretem még keményre főtt tojással is keverni a gombát azzal is kipróbálható így tésztásan is. További gévagombás receptek ITT olvashatók.

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonalKöszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések