Akácvirágos amerikai palacsinta
Akácvirágzáskor minden lehet akácvirágos. Szörp, akácvirágos limonádé, akácvirágfánk, akácvirággal ízestett madártej, de lehet csak úgy csmegézni is belőle, ahogy minden gyerek tette ezt régen, néha felnőttként is gyereknek maradva később is. Az akácvirágról a fontos tudnivalók ITT találhatók.
2 tojáshoz szükséges 250 ml tej, 200-220 g liszt, 20 g olvasztott vaj, 1 kis csomag vaníliás cukor, csipet só, egy kisebb citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál sütőpor, cukor kevés, 1 ek. max, de el is hagyható. Akácvirágok lemorzsolva a fürtről ízlés szerinti mennyiségben. A tojások sárgáját és fehérjét külön választottam, a fehérjét habverővel habbá vertem, majd a sárgáját a cukorral, sóval, vaníliás cukorral együtt a habverővel szintén habosra kevertem. A sárgájához hozzákevertem a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva, simára kikeverve, közben az olvasztott vajat is, majd a sütőport és a legvégén a felvert tojásfehéje habot is. Sűrűbb tészta kell mint a mi hazai palacsintánkhoz. Kis korongokban adagolva, kanállal elegyengetve, kissé szétkenve serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem.
Akácvirágokkal és porcukorral megszórva finomak, de akár tálalható sűrű akácvirágsziruppal kissé meglocsolva is. ha az van.
Akácvirágos bejegyzések, receptek IDE kattintva
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése