Kígyóhagymás, komlóspárgás tojáslepény lepénykenyérrel

Komlóspárga és kígyóhagyma, ha friss, zsenge mindegyik, akkor egy gyors tojáslepényben is isteni. 

Elkészítés:

A komlóspárgaát és kígyóhamymát összevágtam apróbbra, zsiron/olajon (akár kis szalonnakockával) pirítottam, ha rostosabbak, lehet lefedve párolni is picit. Közben villával felvert tojásból, kevés reszelt sajttal, kis tejjel és kevés liszttel kikevertem a tojáslepény alapját. Nem szoktam mérni, de két tojáshoz kb. egy dl. tej 2-3 dkg sajt egy csapott ek liszt. Lehet sajtosabbra készíteni, liszt nélkül, tej helyett tejföllel vagy tejszínnel is finom. Ezta keveréket ráöntöttem a zöldségekre a serpenyőben, majd lefedve kisebb hőn lassan átsütöttem, míg a teteje is megsült. Lepénykenyér és kígyóhagyma került mellé a tányérra.

További vad tojáslepények ITT találhatók, lepénykenyerek pedig IDE kattintva böngészhetők.

Komlóspárgás ételek pedig még ITT is. A komlóspárga bemutatása vadzöldségként ITT olvasható

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonalKöszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

  1. Nem ismerem a kígyóhagyma kifejezést poréhagyma fiatal hajtása? A levelek arra hasonlítanak szerintem

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések