Rántott komlóhajtás mézes-mustáros salátával
A komlóhajtás, a vadon termő komló spárgaszerű, tavaszi hajtása kedvelt vadzöldség sokfelé Európában. Párolva, savanyítva, levesben főzve, sokféle módon készítik, de van, aki kirántva is készíti.
Elkészítés: A komlóhajtásokat gőz fölött megpároltam, fűszeres (sós, fokhagymás, borsos) vajban átforgattam, 3 szálat összefogva csomót kötöttem rájuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban kisütöttem a csomózott komlóspárgákat. Minden bizonnyal sütőben is süthető, de nem próbáltam. Reszelt káposztából és vékonyra gyalult savanyú uborkából, mézes-mustáros tejfölös öntettel kevertem hozzá salátát.
Sokféle komlóhajtásos recept még IDE kattintva böngészhető
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése