Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2019. január 26., szombat

Pirított vargánya kerekrépa salátával, tükörtojással, vadsnidlinggel

Friss vargánya  persze nincs ilyenkor (télen), de van olajban konzervált, amit csupán csak alaposan le kell csepegtetni, újra átsütni, ízlés szerint fűszerezni, mellé ütni egy tojást és a lényeg készen is van. 


A kerekrépa (tarlórépa) saláta friss répából készült, így frissen retek ízű, kissé csípős az répa. A legyalult répát kissé sóztam, vadalma ecettel savanyítottam és megszórtam őrölt pirospaprikával. Tálaláskor még friss vadsnidling került rá.   Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

                                           A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...