2014. augusztus 25., hétfő

Somos, erdei szedres vadgyümölcshab

A minap egy barátomat faggattam a húsos som és más vadgyümölcsök felhasználásáról.  Sokat mesélt, erről is írok majd. A kedvence azonban a gyümölcshab, különösen piros ribizlivel. Ez most nem ribizlis lett, de egy-két más gyümölccsel, vadgyümölccsel is finom. A tojásfehérjéből, cukorral keményre vert habhoz gyümölcsöt adva a gyümölccsel is tovább verik a habot, így lesz gyümölcshab. Mitagadás nagyon finom! 


Hogy készült? Egyszerű.
Cukorral felverve lesz elég jó állaga, de más alternatív édesítővel, mézzel is elkészíthető. Arányok? 
Két tojásfehérjéjéből, két nagy kanál cukorból, és kb. két maréknyi erdei szederből és kimagozott, jó érett húsos somból 5 ilyen pohárnyi hab lett. 
Aki fél a nyers fehérjehabtól, gőz felett felverve is működik. 
De még számos alternatív módon elkészíthető, pl. tejszínhabbal is.      


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...