Sárga gévagomba kockák fokhagymás krumpli pehelyben pirítva, sóskás salátával

Az egyszerű, gyors elkészítésű ételek között is vannak, amik vetekednek a konyhaművészet akár egész nap készített remekeivel. Ez a gyors gombás étel-"ke" is közéjük tartozhatna. 
A gévagomba nagy kedvencem, egy gyors ebédhez pedig így kiváló. 

Pirított gévagomba, fokhagymás, sós, borsos burgonyapehelybe forgatva
Elkészítése: 

A gombát, ami elég fiatal, puha volt, megtisztítottam, kockára vágtam, picit besóztam, borsoztam. A sótól picit nedves lett a gomba felülete és ez épp elég volt, hogy a bolti (ajaj, rendes konyhában ez nem illik, mű étel) krumpli pehely ráragadjon és kis bundát kapjon (mert erre jó a krumpli pehely, krumpli pürének nem). Majd a gombakockákat kevés zsiradékon, két duci gerezd fokhagymával alaposan megpirítottam. Frissen tálalva a végeredmény morzsás, roppanós burok, belül puha gomba, nagyon finom. Körete sóskás saláta, natúr joghurttal leöntve. A sóska savanykás íze miatt más fűszer nem is kell a salátára, de bármilyen idény salátával jó. Vajas pirítós járt még mellé. Krumpli pehely helyett kukorica liszt - pici kukorica dara keverékével is készítettem már, de ez jobb.

A gévagomba idős példányai nem ehetők, el sem kell hozni a fákról, ez finom puha volt, látszik a képen is

Sárga gévagomba fiatal példányok ehetők 20 perc hőkezelés (sütés, főzés) után 

Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések