2013. augusztus 8., csütörtök

Vadmentás, citromfüves citromlikőr, azaz nem teljesen igazi, de házi limoncello

Vadmentás és vad citromfüves is lehetne, mert egyre többfelé látom kivadulva a citromfüvet, de a citromfű kerti ezúttal, ahol kivadulva ismerem a közeben, ott már csontra kiszáradt. 
A limoncello készítés vágya spontán jött, mert szép zöld színű biocitromot sikerült vennem, és azt gondoltam ebből csodás színű zöldes limoncello készülhetne. Nem régen találtam egyik kedves blogomon a vad citromfüves limoncello receptet, így azt is megkerestem. A blog szerzője olasz, ezért gondoltam nem lehet olyan rossz az a házi limoncello, amit készít. Én viszont literszámra készítem a mentás, citromos vizet és limonádét, ezért gondoltam egy kis menta nem fogja elrontani a limoncellot sem.  

Így készült:
Fél liter alkoholt töltöttem egy szélesebb szájú üvegbe, amibe beleáztattam a következőket
5 biocitrom lehámozott héja,
egy kis csokor citromfű
egy pár szál vadmenta leveles hajtás (persze jó a kerti is).
fél rúd vanília

Most két hetet ázik sötét helyen, majd leszűröm és adok hozzá  fél liter felforralt majd visszahűtött vizet és benne felolvasztott, kb. 20 dkg cukrot / vagy más édesítő szert, majd hagyom még érni. Az édesség és az alkoholfok is változtatható a hozzáadott cukor és víz adagolásával. Állítólag az olaszok is többféleképpen készítik saját szájízük szerint.

6 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várom a beszámolót a végeredményről :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rendben, de picit kóstolgatva, már érezhető, hogy finom lesz.

      Törlés
  2. Jujj,ezt köszönettel elmentem és el fogom készíteni.Szuper!

    VálaszTörlés
  3. milyen alkoholt hasznaljunk a limoncello elkeszitesehez: 90%- os szeszt, palinkat, vodkat???? mindenkepp szeretnem kiprobalni en is ezt a receptet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...