2013. január 9., szerda

Csalános medvehagyma-csicsóka krémleves, medvehagyma kaprival

A csicsóka miatt főként télen készíthető krémleves. A hozzávalók mind nagyon egészséges, hazai és jó helyen gyűjtve bio zöldségnövények. 


Hozzávalók:

  • Frissen szedett csalánhajtások 10-15 (csak a legfelső pár levéllel szedve, télen is gyűjthető)
  • Olajban eltett medvehagymából három-négy evőkanállal, vagy a fagyasztottból ennek megfelelő mennyiség.
  • 4-5 közepes csicsóka
  • víz vagy alaplé v. húsleveslé v. zöldségleveslé
  • 1 dl tejszín (vagy 1 dl tejföl- kevés tejjel keverve)
  • 1 evőkanál liszt vagy keményítő 
Elkészítés:
  • A csicsókát meghámozva, megfőzzük.Az olajban eltett medvehagymával együtt megpároljuk az apróra vágott csalánhajtásokat. Ha fagyasztott a medvehagyma akkor azt felengedve, kevés olajon összepároljuk az apróra vágott csalánnal.  
  • Hozzátesszük a főtt csicsókát, majd felöntjük húslével, zöldséglével vagy vízzel, 
  • Turmixoljuk, de aki darabosan szereti úgy is jó, de akkor a csicsókát villával törjük össze.
  • Összeforraljuk, tejszínes (vagy tejes-tejfölös) lisztes, habarással sűrítjük, mindkettővel finom.
  • Tálaláskor megszórjuk medvehagyma kaprival, pirított kenyérszelettel tálaljuk
A csalán nem érezhető benne, de a tudat. hogy benne van az egészen jó érzés.


További csicsókások:

medvehagyma olajban


2 megjegyzés:

  1. Véletlenek pedig nincsenek!Pont egy csicsókás levesreceptet kerestem és lám, rám talált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,remélem ízlik majd. De próbáltam már sütőtökkel, burgonyával, dióval keverve is krémleveként szószként. Valamikor majd készítek egy csicsóka receptgyűjteményes bejegyzést is.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...