Mályvaleves burgonyával

Sokfelé látom, ahol lekaszálták, hogy az őszi esők után gyönyörűen, zsengén zöldell az
erdei mályva. Az ehető faj bemutatása, óvatossági szempontok is bővebben ITT.
Érdemes belőle főzni, pl. egy egyszerű, de finom levest, 
amit egy grúz mályvaleves nyomán főztem. 



 Mályvaleves burgonyával

A leveshez egy közepes vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kis zsiradékon üvegesre pirítjuk őket, majd hozzáadunk 4-5 szem hámozott, kockára vágott burgonyát. Húsleves- vagy zöldség-alaplével vagy vízzel felöntve, sóval, borssal, pici köménymaggal fűszerezve főzzük. Közben egy nagyobb csokor frissen gyűjtött erdei mályva leveles hajtását alaposan megmosva apróra vágjuk, és mikor a burgonya nagyjából félig megfőtt, hozzáadjuk a leveshez. Készre főzzük. Frissen őrölt borssal megszórva és áttört fokhagymával, sóval, borssal kikevert joghurttal vagy tejföllel a tetején tálaljuk.    

 

Megjegyzések

  1. Imádom az ilyen egyszerű, mégis csodás leveseket. Gyakran csinálom hasonlóan a medvehagymalevest, de zellerszárral, zellerlevéllel is finom ez az alaplé.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések