Sárga rókagomba fűszeres mangalica zsírban

Ha túl sok a gomba....

Nekem a nem fagyasztós, nem szárítós gombatartósításról nincsenek rossz tapasztalataim. Többféle gombatartósítás az Erdőkóstoló blogon. De csak alaposan hőkezelve, tisztán dolgozva, és nem hosszú időre ajánlom ezeket, úgymint a savanyítást, a sós lében, az olajban vagy a zsírban eltevést. A konzerveket pedig hideg helyen tartom. Most a sárga rókagomba maradékát sütöttem le zsírban, fokhagymásan, borsosan, kis kolozsvári szalonna kockákkal. Más fűszerekkel is jó lehet. Alaposan el kell párolni (sütni) a gomba víztartalmát. Használható továbbkészítésre, ha zsírt leolvasztjuk és leöntjük a gombáról, vagy akár azonnali fogyasztásra, kenyérre lila hagymával. A gombák leültek az üveg aljára dermedéskor, ezért az üveg felbontásakor fel kell / lehet keverni.


itt pedig egy őszi hasonló: rizike zsírban, amiből később rizike tükörtojással készült.
itt pedig mezei szegfűgomba főtt vajban elrakva



A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések