Őszies erdei gombasaláta pirított céklával, füstölt feta sajttal, színes paprikákkal
Idén az égiek kegyesek a gombákhoz és a gombákat kedvelőkhöz.
Sok-sokadik gombasalátám az alábbi.
Ősziessé a cékla teszi nekem
Hozzávalók (ebben volt):
- pár galambgomba kalap és pár tölgyfa érdestinóru kalap fokhagymás mangalica zsíron legalább 20 percig pirítva.
- cékla kis csíkokra vágva, só nélkül (finomabb úgy és roppanós marad) pici mangalica zsíron roppanósra pirítva (cékla külön edényben vagy a gombák után pirítva, ha nem akarjuk, hogy a gombák is pirosak legyenek)
Hidegen hozzákeverve:
- füstölt fetasajt kockák
- kaliforniai paprika apróra kockázva
- zöld húsú, picit csípős paprika apróra kockázva
- fűszerek: só, bors
és kész, finom !
Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,
A tölgyfa érdestinórut nem elég pirítani, húsz perces hőkezelés után fogyasztható csak. Minden érdestinóru feltételesen ehető kategóriába van.
VálaszTörlés