Őszies erdei gombasaláta pirított céklával, füstölt feta sajttal, színes paprikákkal

Idén az égiek kegyesek a gombákhoz és a gombákat kedvelőkhöz. 
Sok-sokadik gombasalátám az alábbi.
Ősziessé a cékla teszi nekem


Hozzávalók (ebben volt):
- pár galambgomba kalap és pár tölgyfa érdestinóru kalap fokhagymás mangalica zsíron legalább 20 percig pirítva.  
- cékla kis csíkokra  vágva, só nélkül (finomabb úgy és roppanós marad) pici mangalica zsíron roppanósra pirítva (cékla külön edényben vagy a gombák után pirítva, ha nem akarjuk, hogy a gombák is pirosak legyenek)

Hidegen hozzákeverve:
- füstölt fetasajt kockák
- kaliforniai paprika apróra kockázva
- zöld húsú, picit csípős paprika apróra kockázva
- fűszerek: só, bors
és kész, finom !


A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!


Megjegyzések

  1. A tölgyfa érdestinórut nem elég pirítani, húsz perces hőkezelés után fogyasztható csak. Minden érdestinóru feltételesen ehető kategóriába van.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések