Galambgomba kalapok savanyítva
![]() |
galambgomba kalapok savanyítva |
Gombatartósításban már elég gyakorlottnak mondhatom magam, ezúttal galambgomba savanyítással próbálkoztam. A 8 napos kritikus túlélés után felbontottam a fiatal "galambkalapokból" készített gombakonzervemet. Nagyon jó lett. Gombasalátába... szendvicsre....
A galambgombák azok közé a gombák közé tartoznak, melyek
húsa nyersen nagyon törékeny, hő hatására viszont állaguk javul, és nem lesz
törékeny. A legfiatalabb gombakalapokat használtam csak ehhez. A kalapbőröket lehúztam,
majd leforráztam a gombát. Forrázás után kicsit összeesnek és a törékenység is megszűnik.
Így több és könnyebben pakolható az üvegekbe. A megraktam az előzetesen kifőzött üvegeket gombával, majd vízzel feltöltöttem őket. Ezután a leöntött (és így lemért szükséges) vizet ízesítve felfőztem. Egész fekete bors, fokhagyma gerezd, mustármag, babérlevél került most bele és persze só és ecet kicsit több, mint ami éppen ízes, mert a gomba "átveszi az ízek egy részét". A felfőzött levet forrón a gombára töltöttem, majd lezárva forró vízbe állítva kihűlésig dunsztoltam. Ilyen lett, mint fent. Gombakonzerválás sokféle további az Erdőkóstoló blogon
Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,
Megjegyzések
Megjegyzés küldése