Medvehagymakapris, szalonnás tekercsek
Sós sütemény reggelire vagy egy jó kis erdei gombaleves gomba-gulyás után második fogásnak.
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg vaj vagy zsír
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej,
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
Töltelék:
Egy jó szelet apróra vágott szalonna (kolozsvári jellegű, házi, húsosabb)
három, négy kanál tejföl
pici só (szalonna és kapri is sós!)
bors
Az élesztőt
langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta többi alapanyagával. Alaposan
kidagasztjuk. Kétszeresére kelesztve, két darabban, téglalap alakúra nyújtjuk
(kb. fél cm vastagságúra). A lapokat először megkenjük vékonyan tejföllel, majd
rászórjuk az apróra vágott szalonnát, medvehagyma kaprit és a reszelt sajtot. Picit sózzuk, borsozzuk. Feltekerve, kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Tepsibe tesszük, ott még kel egy fél órát, majd legalábbis az első adagot hideg sütőbe tehetjük
sütni, a második adag még kelhet tovább.
Huuu ezt nagyon szeretném! Guszta lett nagyon.
VálaszTörlésKöszönöm Böbe!
TörlésHogy ezek milyen guszták:) Nagyon tetszik:)
VálaszTörlésEgyszerű, ki kell próbálni! Köszönöm Kati!
TörlésEz nagyon finom lehet! Nagy rajongója vagyok a medvehagymának, haj de finom lehet!
VálaszTörlés