Vargányás tojásrántotta
Az ilyen egyértelműen sokak által ismert és sokszor, egyszerűen készíthető ételek kevéssé kerülnek fel ide a blogra, merthát miért is kellene recept egy tojásrántottához.
Elkészítés: A vargányát megtisztítva apróra vágtam, vagy apró kockákra vágott vöröshagymával vagy csak pici fokhagymával, de akár apró kockákra vágott szalonnával is vagy mindezek nélkül, vaj + olajon, picit megsózva pirítani a vargányát. Közben felverem a tojásokat, és mikor a vargánya már pár perce pirul, ráöntöm a tojást és finoman tovább kevergetem. Lehet kissé lágyabbra, krémesre hagyni a tojást, de lehet egészen megsütni kisebb nagyobb darabosra, ki, hogy szereti. Fűszerezhető, tört fekete borssal, petrezselyemzölddel vagy frissen vágott podagrafűvel de akár vadsnidlinggel megszórva is.
További nagyon sokféle vargányás recept IDE kattintva bőven található.
Az ehetővadnövény- és gombagyűjtés fontos tudnivalói, tövényei, etikája és biztonsági szempontjai ITT olvashatók. Kérem, gyűjtés, felhasználás előtt mindenki olvassa el.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.




Megjegyzések
Megjegyzés küldése