Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2017. december 1., péntek

Erdőkóstoló sorozat a Turista Magazinban és más írások a vadnövények feldolgozásáról, felhasználásáról

21. századi tündérkonyha címmel az októberi Turista Magazinban egy bevezető riport után


a novemberi számban Csipkebogyó a témaCsipkebogyó a hecsedlin túl címmel. A decemberi számban (hamarosan megjelenik) a téli levélzöldségek, és téli gombák lesz téma.

Gyógynövényes recepteket találhattok még tőlem a Farmakognóziai Hírekben 2017 szeptemberétől kezdődően, korábbi lapszámokban pedig másoktól. A lapszámok letölthetők, sok hasznos gyógynövényes írást olvashattok bennük.

Akit egyes témák mélyebben is érdekelnének pl. a régi gyakorlat, amivel igen sok növényt erjesztéssel tartósítottak vagy ecetet, savanyítót, kovászos savanyúságot, erjesztett kásaételt, alkoholos italt, pezsgős szörpöt, sört, széndioxidos (pezsgős) italt és sok egyebet készítetek, az sok érdekeset találhat ebben az írásunkban: Erjesztéssel feldolgozott vad - és kultúrnövények Magyarországon

Egy másik írásban szintén a vadnövények sokféle használata a téma: Vadnövények gyűjtögetése és piaci árusítása egykor és napjainkban Baranya megyében.

Korábbi riportokról velem ittNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...