Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2016. július 29., péntek

Bazsalikomos, mazsolás vargánya, párolt spenóttal, tükörtojással

Kísérletezés az ízekkel. Elsőre vadnak tűnt a mazsolát, a vargányát és a friss bazsalikomot összehozni, de igazán finom volt. Korábban az édeskés pirított sárgarépás vargányasaláta is nagyon jól esett, így belevágtam.


A bazsalikom friss, lila és zöld színű volt, egy kisebb csokorral tettem bele, mazsola egy evőkanállal, nem túl sok. Vajon, egy gerezd fokhagymával pirítottam a gombát, félidőben hozzáadtam mazsolát, majd az apróra vágott, friss bazsalikomot. A serpenyő felébe húztam a gombát, mellé tettem kis vajon a spenótot és ráütöttem tojást. Lefedve kisebb hőfokon pároltam, míg a tükörtojás el nem készült. Finom. Lesz ismétlés.    




A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...