Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2016. április 7., csütörtök

Zsenge bükklevél-saláta pitypanggal, tojással, retekkel, köményes öntettel

Az ehető falevelek ideje is eljött idén. Finom saláta készíthető bébi hárslevélből és a bükk (Fagus sylvatica) első leveleiből. Nagyon rövid az idő, míg ezeket készíthetjük, csak 1-2 hét. A fák sokszor sűrű újulatának alacsony hajtásairól vagy a gyökérről kihajtó hajtásokról lehet gyűjteni az éppen a rügyből kibontakozó leveleket. A bükklevél savanykás ízű, ilyenkor puha, selymes, de nagyon gyorsan kemény és ehetetlen lesz. Egy saláta talán belefér a rövid időbe, míg a levelek meg nem erősödnek:  

Tojásos, pitypangleveles, pitypangvirágos bükklevélsaláta piros retekkel,
köményes, citromos öntettel 
bükkös kora tavasszal, bontakozó levelekkel
Pitypang v. gyermekláncfű (Taraxacum officinale)
levelei kesernyések, ehetők, jó hatásúak
Ha túl keserűek, jeges vízben vagy csak vízben áztatva mérsékelhető
 a keserű íz.
A sárga sziromszerű, apró virágok kibontva a fészekből édeskés ízűek

2 megjegyzés:

  1. ÜDVÖZÜLÉS
    Én pénzember vagyok hajlandó kamatozású hitelek 2% havonta, a 3000 € 10.000.000 €, mint a hitel ajánlatot, én akkor készen áll minden kategóriákba tartozó személyek , cégek, mindenféle üzleti szervezetek, magánszemélyek és az ingatlan befektetok, adok hitelt nagyon olcsó és mérsékelt árakkal. Akkor keressen meg ma, ha érdekelt abban, hogy ez a kölcsön, forduljon hozzám több információt a hitel folyamat, folyamat, mint a hitelfeltételek között, és kérjük, jelezze a hitelkérelmek a pontos összeget, amit szeretne, és a futamido.

    KAPCSOLAT: leonorcastro605@outlook.com
    KAPCSOLAT: leonorcastro605@outlook.com

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...