Zsenge bükklevél-saláta pitypanggal, tojással, retekkel, köményes öntettel
Az ehető falevelek ideje is eljött idén. Finom saláta készíthető bébi hárslevélből és a bükk (Fagus sylvatica) első leveleiből. Nagyon rövid az idő, míg ezeket készíthetjük, csak 1-2 hét. A fák sokszor sűrű újulatának alacsony hajtásairól vagy a gyökérről kihajtó hajtásokról lehet gyűjteni az éppen a rügyből kibontakozó leveleket. A bükklevél savanykás ízű, ilyenkor puha, selymes, de nagyon gyorsan kemény és ehetetlen lesz. Egy saláta talán belefér a rövid időbe, míg a levelek meg nem erősödnek:
![]() |
Tojásos, pitypangleveles, pitypangvirágos bükklevélsaláta piros retekkel, köményes, citromos öntettel |
![]() |
bükkös kora tavasszal, bontakozó levelekkel |
Hárs?
VálaszTörlésNahát!
Megkóstolom!