2016. április 6., szerda

Komlóspárgás tojáslepény, párolt komlóhajtás és egyebek komlóból

A komlóspárgáról nem először írok, kedvenc tavaszi vadzöldségeim egyike. Figyelni kell, ha tavasszal előbújik, mert addig jó, míg kb.15 cm-esnél nem nagyobb. Később, nagyobbra nőve rostos, szálas és elvékonyodik.
Annyira finom, hogy Európa több országában termesztik, és piacokon is árulják

 Ittittitt és itt  is írtam róla korábban. Zöldbab vagy spárgaszerűen, változatosan használható: 

komlóspárgás tojáslepény vagy felvert tojás készítésének mikéntje
bővebben: itt
komlóspárga a kosaramban
Komlóspárga egy olasz piacon (kép forrása)
komlóspárga párolva fűszeres fokhagymás zsiradékon,
pirított zellerrel, sült medvehagymával, tükörtojással 
komlóspárga sajttal töltött szalonnacsíkban,
medvehagymás zöldbabbal. Recept: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...