Komlóspárgás tojáslepény, párolt komlóhajtás és egyebek komlóból
A komlóspárgáról nem először írok, kedvenc tavaszi vadzöldségeim egyike. Figyelni kell, ha tavasszal előbújik. Mindig a hajtás 10-15 cm-es végét gyűjtöm. Addig finom, míg roppanva törik. Később, megnőve rostos, szálas és elvékonyodik.
Annyira finom, hogy Európa több országában termesztik, és piacokon is árulják
![]() |
komlóspárgás tojáslepény vagy felvert tojás készítésének mikéntje bővebben: itt |
![]() |
komlóspárga a kosaramban |
![]() |
Komlóspárga egy olasz piacon (kép forrása) |
![]() |
komlóspárga párolva fűszeres fokhagymás zsiradékon, pirított zellerrel, sült medvehagymával, tükörtojással |
![]() |
komlóspárga sajttal töltött szalonnacsíkban, medvehagymás zöldbabbal. Recept: itt |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése