Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2015. augusztus 7., péntek

Galambgomba-ragus szendvics

Már nehezen viseltem a friss gomba nélküli időszakot, így ma beosontam a pécsi piacra és vettem pici galambgombát. Volt rókagomba és vargánya is, és pár más faj is, de én nagyon szeretem a galambgombákat, és ha a róka ára ötössel kezdőik, akkor meg pláne :). 


Ezt alkottam a friss galambokból, úgy 5 perc alatt. Vajon pirítva. Fűszerek: babérlevél (hagytam, hogy a vajban picit kiadja ízét), fokhagyma, só, bors, petrezselyem. Amikor kihűlt, csípős zöldpaprika cikket és egy sötétzöld nem csípőset is kockáztam bele. Hideg ivójoghurttal finom volt. 

A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...