Kucsmagombás, erdei zöldleveles rizottó

Kucsmagomba szezon volt, én pedig az előző blogbejegyzés miatt felbontottam egy kis üveg házilag konzervált kucsmagombát Nos ezzel kellett valamit kezdeni. Rizottó lett belőle, a természet által mostanában bőven kínált erdei zöldekkel, komlóhajtással, podagrafűvel, medvehagymával és hagymaszagú kányazsomborral. 


Elkészítés:

1 kis fej hagymát apróra vágtam, kevés zsiradékon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a rizst, rizottó rizzsel sokkal jobb, tehát azt. Szárazon átforgattam a zsiradékban a rizst, majd felöntöttem vízzel, és kevés vasárnapi tyúkhúsleves lével. Folyamatos vagy szinte folyamatos kevergetés mellett, fokozatosan adagoltam hozzá a folyadékot. Közben sóztam picit borsoztam, más nem kell, mert az erdei zöldek is fűszereznek. Amikor félig késznek tűnt, hozzáadtam a konzervként már előfőzött és leszűrt gombát. Közben kevés zsiradékon megpároltam az apróra vágott erdei zöld leveleket és volt egy fél sárgarépám, a szín miatt, azt is hozzátettem. A párolt zöldeket a már szinte teljesen kész rizshez kevertem (mert nem akartam, hogy teljesen szétfőjenek). Még egy kicsi összeérés és kész volt. A végén egy egészen pici biocitrom héjat reszeltem rá, mert én nagyon szeretem, frissé teszi az ételt. Készen is volt. Kányazsombor virággal díszítettem, ami virágzásra már igazi csípős lesz, ezért kevés is elég belőle. Az angolok fokhagyma-mustárnak nevezik. Na pont olyan az íze, mint a fokhagyma és a csípős mustár együtt.

Megjegyzések

  1. DE szép színe van:) Én még sosem ettem kucsmagombát, nem tudom felénk terem-e, nem hallottam eddig, hogy valaki szedett volna. Májusi pereszkét szedett már az idén nagybátyám, olyan finom volt:) Nagyon szeretem az erdei gombákat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem felétek is lehetne kucsmagomba, valamelyik faj biztosan.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések