Gévagombás tojásrántotta

A gévagombás tojásrántotta alapétel, ha van gévagomba, mégsem került még fel ide a blogra. Lehet, hogy nem is kellene, de azért had legyen fenn, gondoltam, és a gondolatot tett követte. Íme:

Elkészítés:

A zsenge sárga gévagombát, apró kockákra vágva kevés zsiradékon, sózva, fedő nélkül, pirítom-párolom puhára, végül zsírjára pirítom, hogy ne legyen rajta víz. (Legalább 20 perc hőkezelést írnak elő a gévagombának, mert nehezen emészthető gomba.) Hozzáütöm a tojásokat, és ki-hogy szereti, lehet szottyósra vagy darabosra sütni. Őrölt pirospaprikával picit megszórva az igazi. 

Aki szereti, kombinálhatja még kis kolozsvári szalonnával és/vagy vöröshagymával sütve is, de paprikával, kevés paradicsommal sütve, lecsósan is nagyon finom. Lecsósan is szoktam még rá tojást ütni.        

A gévagomba bemutatása és felhasználásáról több ITT .

 Gévagombás finomságok, pedig ITT böngészhetők. 

Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések