Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2015. április 1., szerda

Komlóspárga sajttal töltött szalonna csíkban sütve, medvehagymás zöldbab körettel


 A komlóspárga az egyik legfinomabb tavaszi zöldség, amit a vad természet szolgáltat. 



A komlóhajtást lehet zöldbab vagy spárgaszerűen levesnek, főzeléknek elkészíteni vagy így is: 

Három vagy több komlóhajtást egy medvehagyma levéllel összekötve, egy sajtszelettel együtt szalonnacsíkba tekertem, fogpiszkálóval rögzítettem, majd serpenyőben, kis zsiradékon, de főképp saját levében kisütöttem. Az első percekben fedő alatt, hogy a komló megpárolódjon. 

Köret: Saját, sárga zöldbab konzervem, benne roppanósra főzött zöldbab, amit apróra vágott medvehagyma levelekkel, zsiradékon átforgattam, sózva borsozva, kis joghurttal felöntve, keményítővel sűrítettem. 

Fázisfotók: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...